logo website 2020v2

 

 

Interactieve handreiking biodiversiteit – Provincie Drenthe

 

Over het project
De provincie Drenthe was op zoek naar een digitale versie van een inventief drukwerkdocument. Bij de drukwerkversie zijn de pagina’s apart van elkaar door te bladeren. Hierdoor ontstaan verschillende combinaties aan opties. De vraag aan mij was of het mogelijk was om met zoveel mogelijk behoud van de huidige opmaak een digitale versie te ontwerpen met datzelfde effect. 

 Voorkant

pdf doc link

Rand en vlak

Rand en vlak v2

linkjes

Bekijk hier het volledige document!

 

Briefing
Ontwerp op basis van het huidige drukwerkdocument een interactief document waar een aantal pagina’s los van elkaar blader baar zijn zodat de gebruiker diverse opties voor ‘Rand’ en ‘Vlak’ kan combineren. Daarnaast is het kunnen uitleggen van moeilijke woorden, linkjes naar andere informatiebronnen en een link naar een bestand waar tekst uit gekopieerd kan worden wenselijk.

Resultaat
Het interactieve Publish Online Document is trouw gebleven aan de bestaande opmaak gedaan door Eelerwoude. Er zijn slechts de nodige elementen toegevoegd om het document online en interactief te maken. Het begint met een korte uitleg over hoe het POD te gebruiken, deze kan gemakkelijk dicht of open worden geklapt. Eén van de doelen van het document is dat zoveel mogelijk partijen gaan werken met de informatie en suggesties, hierbij is het kunnen gebruiken van de teksten essentieel. Daarom is er een downloadknop naar een PDF versie toegevoegd zodat men op basis van dit document verder kan werken. De elementen ‘Rand’ en ‘Vlak’ zijn los van elkaar door te bladeren door middel van de knoppen of menukopjes. Hierdoor kan de gebruiker verschillende opties combineren en uitproberen. Ook zijn roll over informatie teksten toegevoegd om moeilijke woorden verder uit te leggen. Tot slot zijn er een heleboel linkjes naar pagina’s met meer informatie toegevoegd waar de gebruiker dieper op bepaalde onderwerpen in kan gaan.

Aanbeveling van de opdrachtgever

Sigrid Bekkema

"Lydia heeft de afgelopen periode heel goed werk geleverd met het vormgeven van een interactief online document. Na een uitvraag of het idee wat wij in ons hoofd hadden überhaupt mogelijk was kwam Lydia al meteen met een voorbeeld. Heel fijn om te zien dat je meteen begrepen wordt. De samenwerking daarna heb ik heel positief ervaren, met uiteindelijk een prachtig resultaat!" 

- Sigrid Bekkema, Junior Adviseur Hernieuwbare Energie bij Provincie Drenthe

 

 


 

Meer werk

 


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import