logo website 2020v2

 

 

Wat is een Interactief Online Document?

Een interactief online document is een publicatie dat je via een linkje deelt, opent en gebruikt in je browser. Het is eigenlijk een soort mini website. Met de pijltjes of het menu ga je gemakkelijk naar andere pagina’s. In een online document staat vaak tekst, beeld, video en kan er gebruik worden gemaakt van animatie. Graag voeg ik interactieve elementen toe zoals slideshows, klikbare kaarten, tabbladen, scroll vensters en interactieve grafieken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Omdat het document in een browser opent maakt het niet uit op welk apparaat je kijkt, het document is altijd te bekijken als je verbonden bent met internet.

Wat kan er in een Interactief Online Document?

Naast tekst en afbeeldingen zijn er diverse interactieve elementen die je in een IOD (Interactief Online Document) kan toevoegen: 

 

67 Arrow Right Navigatie
Spring met gemak naar andere pagina’s en terug.

 

61 Video Video
Bekijk video’s. 

 

Animatie2 Animatie

Tekst en beeld kan geanimeerd worden om extra focus en intentie aan te brengen in het document.

 

scrollbare velden Scrolbare velden
Een Online document kan scrolbare velden met tekst en afbeeldingen bevatten.

 

 tabbladen Tabbladen
Met tabbladen houd je het document overzichtelijk en kun je informatie goed ordenen.

 

 Slideshow Slideshows
Blader door verschillende afbeeldingen of opties heen.

  497 Mouse Roll overs* en ‘zie meer’ knoppen

Hover of klik met je muis in een gebied om informatie te laten verschijnen. 

*LET OP: De hover functie werkt alleen op een PC of Laptop, niet op een mobiel apparaat. De klik functie werkt wel op een mobiel apparaat.

 

 187 Link Hyperlinks

Ga met één klik naar online websites of documenten.

 

317 Email Write Contact buttons 
Mail direct naar een vooraf ingevuld emailadres. 

 

Wil je zelf een Interactief Online Document uitproberen?

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van interactieve online documenten die ik voor mijn klanten heb gemaakt. Zo kun je de mogelijkheden zelf uitgebreid bekijken en testen.

 Eindrapportage Habitat For Humanity

Eindrapportage Habitat For Humanity

 

Verkiezingsprogramma PVDA 2021-2025

Verkiezingsprogramma PVDA 2021-2025
Em Advies in Werk brochure

 

Brochure EM Advies in Werk 

Bekijk ook eens de knoppen in de zwarte balk onderin. De balk is een standaard functionaliteit en laat je thumbnails zien of verbergen, full screen kiezen, het document delen en nog veel meer.

 

 

Wat zijn de wat zijn de voordelen?

267 Crop Op maat ontworpen
Een Interactief Online Document kan geheel volgens jouw wensen ontworpen worden. De maat, het aantal pagina’s en de combinatie van interactieve elementen worden allemaal afgestemd op jouw doel en doelgroep. Wordt het een flipbook, modern swipe document of miniwebsite? 

351 Document Check Gemakkelijk toegankelijk
Je deelt jouw document gemakkelijk via een link. Het document opent in een browser en is op elk apparaat met internetconnectie te bekijken. Je kunt het document op jouw eigen website plaatsen zodat de link herkenbaar is, denk bijvoorbeeld aan www.jouwwebsite/publicatie. Wil of kan je het niet op jouw eigen website plaatsen? Geen zorgen, ik kan de hosting van de interactieve publicatie voor je verzorgen. 

28 Bar Chart Opties voor SEO, Statistieken en delen
Het document kan herkent worden door zoekmachines, er zijn opties om het document te optimaliseren voor gevonden worden op het web. Er kan een Google Analytics Tracking ID toegevoegd worden waardoor je de statistieken van het document kunt tracken en inzien met Google Analytics. Indien gewenst zijn er ook deelknoppen voor Twitter, Facebook en LinkedIn toe te voegen.

171 Time Bespaart tijd en kosten
Met een IOD heb je geen drukkosten en druktijden zoals bij traditioneel drukwerk, ook hoef je je geen zorgen te maken om het benodigde aantal exemplaren (want het online document is onbeperkt toegankelijk). Dit maakt het een financieel voordelige optie. Daarnaast is een eenmaal ontworpen online publicatie indien gewenst gemakkelijk aan te passen door de ontwerper. Updaten kan met behoud van de originele link, zodat je doorverwijzingen blijven kloppen. Het komt vaak voor dat informatie als snel niet meer actueel is of bijvoorbeeld jaarlijks veranderd. Dan kan een Online Document een slimme en kostenbesparende keuze zijn.

255 Tree Zeer milieubewuste keuze
Een, voor mij, enorm belangrijke reden om voor Online Documenten te kiezen en het gebruik daarvan te promoten is dat een Interactief Online Document geen grondstoffen of transport nodig heeft. Daarmee is het een zeer milieubewuste keuze! Door je uit te printen documenten en drukwerk te vervangen voor interactieve documenten maak je een milieubewuste keuze en werk je mee aan een schonere en meer duurzame samenleving.

 

Wat zijn potentiële nadelen van deze documentvorm?

  • Alleen online toegankelijk
  • De link is publiekelijk toegankelijk en is door iedereen die de link heeft te delen.

 

Wil je een Interactief Online Document laten maken?

Er zijn al veel ondernemers die zijn overgestapt op Interactieve Online Documenten omdat de vele voordelen niet te ontkennen zijn. Hoe kun jij profiteren van het inzetten van interactieve online documenten voor jouw onderneming?

 

Neem contact met me op, dan kunnen we even sparren en de mogelijkheden bespreken.

 

 


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import