Zal ik mijn project / blog / onderneming starten of niet?

Met die vraag lopen veel mensen rond. Naar mijn mening lopen er veel teveel mensen met die vraag rond. Mensen met super goede en interessante ideeën die maar niet beslissen om te starten. In onderstaande video geeft ik je mijn antwoord op deze vraag en leg ik je uit waarom ik er zo naar kijk.

 

 

Belangrijke punten om mee te nemen:

  • Als je wacht totdat je idee perfect is zal je nooit starten.
  • Door te starten geef je jezelf de kans je idee te onderzoeken, uit te werken, ervaring op te doen en het bij te stellen totdat het is zoals jij het wilt hebben.
  • Je hoeft niet precies te weten hoe je er komt. Je ziet de start en de paar stappen daarna, ook al zie je de weg nog niet volledig, als je de eerste stappen gezet hebt zie je vanzelf het volgende deel van je weg.
  • Soms houden mensen je tegen in je avontuur omdat ze je willen behoeden voor falen en teleurstelling, hoe goed bedoeld ook, dit kan je tegenhouden. Ga hier verstandig mee om.
  • Wees niet iemand die jaren met een idee blijft lopen en uiteindelijk denkt: had ik maar…
  • Verzamel informatie, maak een goed plan en ga ervoor.
  • Jij hebt een uniek talent, jij bent interessant en bijzonder, deel het met de wereld, wij willen JOU zien!


Heb je een vraag? Wil je iets van me weten? Wil je jouw verhaal delen? Laat een berichtje achter. Ik lees ze, ik luister naar je en ik geeft je graag antwoord!

 

 

Show & tell: filmpje over mijn opdracht voor Het Grote Cultuurheldenboek.

Misschien heb je al wat afbeeldingen van deze opdracht in mijn portfolio gezien, maar ik heb er nu een interessant aanvullend filmpje bij gemaakt!

 

Het maken van het boek was een enorm groot project waar veel overleg, samenwerking en een grote tijdsinvestering bij kwam kijken. Als enige grafisch ontwerper werkte ik met een team van conceptbedenkers, schrijvers, kunstenaars en vakdocenten aan het realiseren van Het Grote Cultuurheldenboek. Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren kwamen we tot de kern van wie de cultuurhelden zijn en waar ze voor staan. Vervolgens konden we dat vertalen in het concept, het grafisch ontwerp en de tekst.

 

In onderstaande video geef ik je in grofweg 2 minuut 40 meer context & uitleg over mijn ontwerpkeuzes. Zo vertel ik wat over de icoontjes, de keuze voor verhouding tussen tekst & beeld en onze toevoeging van grappige & verassende elementen aan het boek. (Voor mensen die het boek in bezit hebben: ik daag je uit om ze allemaal te vinden! Hoeveel heb jij er gevonden?)

 

Aan het eind van het filmpje zie je wat mijn opdrachtgever vertelt over onze samenwerking en mijn kwaliteiten.

 

 

Hoe maak jij, samen met jouw ontwerper, afwegingen voor jouw project? Denk je wel eens na over interessante manieren om mensen betrokken te houden zoals wij met de grappige & verassende zoekelementen hebben gedaan?

 

Wil je meer van het boek zien? Kijk in mijn portfolio!


Verrassend en slim ontwerp van de NS

Als ontwerper ben je altijd op zoek naar de verschillende mogelijkheden om een ontwerp te benaderen. Eén van de dingen die je bestudeerd is hoe je het (door de klant gewenste) medium kunt inzetten. Hoe kun je iets op een verrassende en originele manier brengen?

 

NS V2


Laatst lag deze enveloppe in de bus. De ‘normale’ vensterenveloppe is op een slimme manier gebuikt. Door deze mevrouw nieuwsgierig naar ‘binnen’ te laten gluren wordt het idee van een treinraam geïmpliceerd. Het ontwerp trekt de aandacht past perfect bij de boodschap.


Chapeau voor de conceptbedenker en ontwerper! #slimbedacht #interessantontwerp


Kun jij jouw materiaal ook op zo’n manier inzetten?

 

Investeer in efficiëntie en werkplezier.

koptelefoon
Wauw, wat een vooruitgang!
Soms is het tijd om een weloverwogen keuze te maken en te investeren in iets wat je (werkende) leven makkelijker en prettiger maakt. Mijn nieuwe koptelefoon levert perfecte kwaliteit muziek, is prachtig ontworpen, is multifunctioneel inzetbaar en ik ben af van dat oude draad wat altijd in de knoop gaat!


Weet je wat ik me af vraag? Waarom heb ik deze keus zo lang uitgesteld? Zonder mijn fantastische partner had ik nu nog geen nieuwe gehad, want ik was zelf zo overweldigd door alle mogelijke opties dat ik het niet meer wist en geen aankoop deed.


Terwijl ik eigenlijk altijd heel blij ben met de producten of diensten die ik koop. Als je een weloverwogen, duurzame aankoop doet die past bij jouw idealen is het de investering volgens mij altijd waard!


Welke investering stel jij al een tijdje uit en waarom?

Laat je mailadres achter,
dan help ik je door mijn beste tips & tools met je te delen.

 


Ik zal je niet spammen en jouw informatie nooit met anderen delen.